E-Belediye Yazılımı

 E-Belediye Yazılımı

Versiyon : 1.0
Amacımız; çağın gerektirdiği teknolojik altyapı kullanılarak ve klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkılarak gerçek anlamda sorunları çözme, hizmeti kolaylaştırma esasına dayanmaktadır. Bu anlayış ile, belediyelerde şeffaflık sağlanacaktır.
Interactive E-Belediye 1.0v Tanıtım Dökümanı
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de belediyeler zamanla değişmekte ve yerel yönetimlerde bilginin kullanımı, verimlilik ve kaynakların planlanması gibi değerler ön plana çıkmaktadır. Bugün birçok belediyede, bilişim teknolojilerini en verimli şekilde kullanmanın, belediye yönetimleri için bir zorunluluk olduğu kanısı yerleşmiştir.
Artık belediyeler, klasik belediyecilik anlayışı ile sağlıklı hizmet üretmelerinin mümkün olmadığını fark etmişler ve bilgiye dayalı, vatandaşın katılımcı olduğu, homojen bir yapıyla sağlıklı hizmet üretme arayışlarına girmişlerdir. Belediyelerin bu yeni anlayışı benimsemelerinin ve hızla bilişim teknolojileri ile yapılanmalarının temel sebeplerinden birisi Türkiye’nin e-devlet hedefidir. E-devlet’in bir ayağı sayılabilecek e-belediye uygulamaları, teknolojik gelişmelerin dünyayı hızla değiştirmesi sonucunda oluşan ihtiyaçların yüksek teknoloji kullanılarak karşılanmasıdır.
Interaktif Belediyecilik, belediyenin vatandaşa verdiği hizmetleri aynı zamanda on-line olarak da sunmasıdır. Belediyenin web sitesine giren vatandaşın, belediye hakkında istediği bilgiye ulaşması, verilen kararları görmesi, belediyede gerçekleştireceği işlemleri yapması, öneri, istek ve şikayetlerini iletmesidir.
Amacımız; çağın gerektirdiği teknolojik altyapı kullanılarak ve klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkılarak gerçek anlamda sorunları çözme, hizmeti kolaylaştırma esasına dayanmaktadır. Bu anlayış ile, belediyelerde şeffaflık sağlanacaktır. Interaktif Belediyecilik sadece tuşlara yönelik, mekanik bir sistem değil; şeffaf, denetleyici aynı zamanda bürokrasi basamaklarını azaltan bir yapıdır. Mekana hapsedilmiş hizmet anlayışı, Interaktif Belediyecilik ile mekan dışına çıkarılarak, 7 gün 24 saat istenilen bilgiye en kısa ve hızlı şekilde ulaşılması amaçlanmaktadır. Örneğin; beyan vermek, vergi borcunu öğrenmek ve ödemek, su endeks bilgilerini girip tahakkuk ettirmek ve ödemek gibi.. Bununla birlikte vatandaş için en önemli kazanımı, erişimin kolaylaşması yani açıklık ve katılımcılıktır.
Ülkemizdeki demokrasi kültürünün de gelişmesine katkıda bulunacak bu uygulama ile vatandaşlar, artık vergilerinin nereye ve ne şekilde harcandığını kontrol edebilecek encümen ve meclis kararlarını yakından izleyebileceklerdir. Interaktif Belediyecilik ile herkes bilgisayarının başından emlak ve çöp vergisi borcunu öğrenebilir, Internet üzerinden ödeme yapabilir, ihaleler hakkında bilgi edinebilir, yerel yönetimlerin işleyişini daha yakından ve hızlı takip edebilir.
Başkanımız
  1. Başkanın Özgeçmişi
  2. Mesajı
  3. Başkana Ulaşın
  4. Konuşma Metinleri
  5. Günlük Programı

Kurumsal Yapı
  1. Organizsyon Şeması
  2. Belediye Birimleri
  3. Belediye Meclisi
  4. Belediye Encümenleri
  5. Verilerle Belediye

Mevzuat
Belediye, imar , ihale v.s. mevzuatlarını içerir.

Meclis
  1. Meclis Gündemi(Toplantı tarihi-günü, toplantının başlama saati, birleşim , gündem konuları, teklifler yer alır.)
  2. Meclis Kararları(Meclis toplantısına ait kararlar yer alır.)

Projelerimiz
  1. Projelerimiz(Tamamlanan, yapın aşamasında olan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler içerir .Belediye bünyesinde bugüne kadar yapılan çalışmaların özetleri bulunur.)
  2. Halkın Projeleri(Vatandaşın farklı projelerini paylaşmasına olanak tanır.)

Bütçe ve Yatırımlar
Yıllara ait bütçe ve yatırım programları yer alır.

Hizmet Alanları
Ulaşım, Çevre, Spor, Kültür vs. alanlarında yapılan hizmetleri içerir.

Çalışmalar
  1. Altyapı ,
  2. İmar
  3. Kentsel Dönüşüm
  4. Çevre
  5. Sağlık
  6. Sosyal İşler
  7. Kültür
  8. Denetim ve Ruhsat
  9. Destek Hizmetleri vs kategorilerindeki çalışmalar ve detaylarını içerir. Sağlık ve sosyal hizmetler, kültür-sanat, güncel vs kategorilere ayırabilir.

Şeffat Belediyecilik
Belediyeni gelir ve gider durumu yer alır.

Haber Odası
  1. Basında Belediyemiz
  2. Basın Bültenleri
  3. Haberler

Belediye Klavuzu
Emlak vergisi, inşaat ruhsatı, cenaze, su-kanalizasyon, çevre temizlik vergisi vs. hakkında bilgiler yer alır.

İhaleler
Belediye tarafından yapılan ihale ilanları, ihale dökümanları ve ihale sonuçlarını içerir. İhaleler arasında detaylı arama yapılmasını sağlar.Her bir ihale ilişkin; kayıt numarası, ihale tarihi, işin adı, türü- usulü, ihale sonuçlandıysa ihalenin hangi firmaya verildiği bilgileri yer almaktadır.

Hizmet Rehberi
Vatandaşların, belediye ile ilgili işlemlerinde neler yapmaları gerektiğini, hangi belgelere ihtiyaç duyulduğunu ve belediyede doldurulması gereken formları içerir.(İmar , Kat İrtifakı, Plan Tadilatı, İmar Durumu, İnşaat Ruhsatı, Mal Sahibinin Müteahhitliği,Temel Üstü Vizesi, İnşaat İstikamet Rölevesi, Bahçe Düzenlemesi, Fotoğraf Tasdiki, 23. Madde Harcı, İskan Düzenlemesi, Çevre, Sağlık , Sosyal İşler, Denetim ve Ruhsat, Destek Hizmetleri, Bilgi Edinme Başvurusu, Ticaret vs.)

E-Belediye
Ziyaretçilerin kullanıcı ve parolaları ile belediye işlerini internet üzerinden yapmalarını sağlar. İnteraktif İşlemler
  1. Borç Bilgilerine Bakma,
  2. Kredi Kartı ile Borç Öğrenme
  3. Tahakkuk Bilgilerine Bakma
  4. Tahsilat Bilgilerine Bakma
  5. Beyan Bilgilerine Bakma
  6. Şikayet Bildirim Formu
  7. Şikayet Takip Formu
  8. E-Tahsilat Belgesi
  9. Sorgulama İşlemleri
  10. Sicil Arama
  11. Arsa Rayiç Değerleri
  12. İnşaat Maaliyet Bedelleri
  13. Bina Aşınma Oranları
  14. Çevre Temizlik Tarifleri

Bilgi Edinme Birimi
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca yapılacak müracaatları değerlendirmek üzere belediyeniz bünyesinde kurulan birimdir. Bilgi ve belgeye erişim işlerini yürütmektedir.

Beyaz Masa
Beyaz Masa, halkla ilişkiler alanında faaliyet gösteren bir birimdir. Beyaz Masa, halka dönük yönetim anlayışının çağdaş bir uygulama biçimi olarak, vatandaşın belediye ile herhangi bir işini zaman kaybını önleyerek yerel yönetimle kaynaşmasını, daha iyi ve daha kolay hizmet almasını sağlamaktadır. Şikayet veya isteklerinizi halkı yormadan bürokrasi ile uğraştırmadan kabul eder ve gerekli işlemleri başlatır. Veya duruma göre gerekli yönlendirmeyi yapar. Bu sayede belediye içerisinde birimden birime bir sorunu gidermek için koşturmak zorunda kalınmaz. Beyaz Masa bürokrasinin aşılması hususunda kolaylık sağlamaktadır.

Gerekli Bilgiler
  1. Resmi Tatiller
  2. Beyanname Formları
  3. Vergi Takvimi

Bilgi Hizmetleri
  1. Hizmet Rehberi
  2. Bilgi Edinme Hakkı
  3. Mevzuat
  4. Yayınlar
  5. Faaliyet Raporları
  6. Sosyal Faaliyet Yayınları
  7. Kurum İçi Yayınlar
  8. Belgeseller
  9. Dosya İndir
  10. İstatistikler

E-Rehber
  1. Belediye Rehberi
  2. Kamu Kurumları Rehberi
  3. Aliağa Rehberi

İstatistikler
Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların ay, gün, yıl bazlı ayrıntılı analiz imkanını sağlar.

Haber Listesi
Belediyenizin faaliyetlerinden haberdar olmak isteyen ziyaretçilere, otomatik olarak e-mail göndermek için oluşturulan listedir. Ziyaretçiler site ana sayfasından e-maillerini ekleyerek kolayca haber listesine üye olabilirler ve istedikleri zaman da bu listeden çıkabilirler.

Diğer Modüller
  1. Kan Bankası
  2. İl/İlçe Tanıtım
  3. Duyurular
  4. Etkinlikler
  5. Anket
  6. Link Bankası
  7. Ziyaretçi Defteri
  8. Piyasa Verileri
  9. Hava Durumu
  10. Nöbetçi Eczaneler
  11. Reklam Yönetimi
  12. Detaylı Arama
  13. İletişim
  14. Site Haritası

KULLANIM ALANLARI
Belediyeler

Hiç yorum yok: